VAN OTLU PEYNİR
(1 KG)

 55,00

Karşılaştır

Share this product

Açıklama

Van’ın geleneksel otlu peyniri ilkbaharda, hem sütün hem de otun bol olduğu dönemde, genellikle koyun sütünden  üretilir. Ancak, koyun sütüne inek ve keçi sütü de karıştırıldığı olur. Sütler çiğ olarak ya da çok az ısıtılarak mayalanır. Mayalama sıcaklığı yaklaşık 30 derecedir. süt 1-2 saatte pıhtılaşır. Daha sonra bir kat pıhtı, bir kat önceden doğranıp hazırlanmış çeşitli yabani otlar olmak üzere bez bir torbaya alınır. Torbaya aktarım işlemi bittiğinde torbanın ağzı kapatılır ve iki taş arasına sıkıştırılarak ya da üstüne tahtadan ağırlık konarak süzülmeye bırakılır. Süzülme 5-6 saat sürer. ELde edilen teleme, ya “kelle” olarak bıraklılır ya da tezgahüstünde el büyüklüğünde, yaklaşıl 2-3 cm kalınlığında dilimlere bölünür. daha sonra kuru şekilde tuzlanır veya salamuraya atılır.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“VAN OTLU PEYNİR
(1 KG)” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Web Tasarım

Gezi Rehberi

Türban ve Saç Tasarımı

Erzurum Günlük Kiralık Ev

Erzurum Süt ve Süt Ürünleri

Erzurum Cağ Kebabı

Erzurum Yeşil Peyniri ve Yöresel Ürünler

Erzurum Yöresel Ürünler

Erzincan Tulum Peyniri ve Yöresel Ürünler

Sistem Mühendisi

Developer

Döner Sipariş Ver